Tandblekning – branschen tycks skum

Tandblekning – branschen tycks vara lite skum

Tandläkare pratar om kosmetisk tandvård och visst är det så oavsett man går till en klinik eller sitter vid köksbordet. Kosmetisk tandvård har blivit rumsrent och lätt tillgängligt. Men hur är det egentligen med branschen?

Är du sugen på att sätta igång och bleka tänder själv? Vad sägs om lite tandblekning hemma och mest av allt så vill du nog ha din tandblekning billigt? Visst, men resultatet är väl ändå viktigare!? Pris per prestandaenhet pratar man om i alla andra branscher, det borde man även prata om när det gäller tandblekning.

Det finns uppenbart mycket pengar i tandblekningsbranschen. Jag roade mig med att surfa runt på de olika sajterna, leverantörerna alltså, för att se hur produkterna för att bleka tänderna presenteras. Jag fann bl a ett riktigt bottennapp där Photoshop tycktes vara bättre på att bleka än själva tandblekningsgelen.

Denna leverantör av tandblekning har uppenbart ingen skam i kroppen. Vare sig tandblekningsgel eller PhotoShop tycks vara deras bästa vän, men de förlitar sig uppenbarligen mer på PhotoShop än på deras egna produkter. Det tycks som att man för att bleka tänderna med deras produkter, måste låtsas att resultatet blivit bättre än det verkligen är. Crazy!

Ja, jag vet vad JAG hade gjort med dessa! Inte tusan hade jag köpt produkter som kräver PhotoShop-redigering för att kunna presenteras. Jag vill ha ett vackert vitt leende genom att bleka tänderna själv. Å andra sidan står det ”Före” och ”Efter” på bilden, i detta fall handlar det inte om ”Före tandblekning” eller ”Efter tandblekning”, utan om ”Före Photoshop” och ”Efter Photoshop”. :)

Det är uppenbart att vissa inte skyr några som helst medel för att kunna sälja mer. Ja, du väljer själv. Är priset viktigt? Reklamen? Jag är dock beredd att satsa en peng på att du vill ha bästa möjliga resultat per krona du spenderar, viserligen vill du ha din tandblekning billigt, men mest av allt vill du ha en säker och bra behandling som ger vitare tänder. Då finns det andra leverantörer.

Tandblekning hemma

Jag håller på med ett test av tandblekning bland mina vänner. Får man vita tänder eller i alla fall vitare tänder? Ja, bevisligen, men var gör man sin tandblekning bäst? Tandblekning hemma? Hos tandläkaren? Vill du göra din tandblekning billigt? Vill du bleka tänderna själv? Följ testet! När alla resultat är klara och jag har dokumenterat dem väl kommer jag att presentera resultatet här.

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>